Ny e-learning om infektioner hos mennesker med demens
Ældre menneskers immunforsvar er ikke lige så stærkt som yngres, og derfor er de mere udsatte for at få infektioner. Symptomerne er ofte anderledes, og de får fx ikke altid feber og andre almindelige symptomer.
Er man herudover også svækket kognitivt som følge af en demenssygdom, er man endnu mere udsat for at få infektioner. Det kan fx skyldes, at ens kost er mangelfuld, at man spiser mad, der er blevet for gammel, eller at man ikke får vasket sine hænder efter toiletbesøg.
Derfor bliver mennesker med demens også oftere indlagt på grund af infektioner, ligesom deres risiko for at få alvorlige forløb er stærkt forøget.
Fordi mennesker med demens kan have svært ved at fortælle om deres helbredsproblemer, har de brug for, at sundhedspersonalet er klædt på til at opspore og håndtere infektionerne.
Den nye e-learning tager ca. 1 time at gennemføre og er målrettet sundhedspersonale, der møder mennesker med demens i deres arbejde.
Du lærer blandt andet, at:
• mennesker med demens er særligt udsatte og har brug for individuel støtte til at bryde smitteveje
• det er særlig vigtigt at udføre systematisk observation og bruge sit skarpe, kliniske blik
• infektioner, der ellers er harmløse, kan udvikle sig til alvorlige tilstande.
Gå til ABC Demens – infektioner her.
Der er også lavet en guide til den nye e-learning, hvor du kan læse mere om forebyggelse, opsporing og håndtering af infektioner hos mennesker med demens. Se guiden her.