
Højdepunkter fra DemensDagene 2025
Med nye reformer på både sundheds- og ældreområdet er der store forandringer på vej. Men hvilke fordele og ulemper rummer de nye initiativer for mennesker med demens? Læs interviewet med leder af Nationalt Videnscenter for Demens, Gunhild Waldemar, og videnscentrets uddannelsesleder Karen Tannebæk.
Film
Her kan du se tre korte film, der er lavet i anledning af DemensDagene 2025.
Gunhild Waldemar fortæller om de nye rammer på demensområdet, som følger med den nye sundhedsreform og den nye ældrelov:
Psykolog Iben Ljungmann, der holdt oplæg på DemensDagene, fortæller om lederens faciliterende rolle og det dobbelte perspektiv:

Sundhedsantropolog Anja Holland, der holdt oplæg på DemensDagene, giver eksempler på, hvordan vi kan fremme trivslen i demensomsorgen:

Se flere film fra Nationalt Videnscenter for Demens på videosiden.
Uddeling af Ældreministeriets Demenspriser
Tak til ældreminister Mette Kierkgaard, der endnu engang valgte DemensDagene som platform for uddeling af ministeriets to Demenspriser – Medarbejderprisen og Pårørendeprisen.
Årets Medarbejderpris gik til Susanne Møller, der er social- og sundhedshjælper i hjemme- og sygeplejen Strøby i Stevns Kommune. Hun fik blandt andet prisen på grund af sin evne til at skabe ro og tryghed omkring sig, og fordi hun er god til at udbrede sin viden til kolleger.
Årets Pårørendepris gik til 20 frivillige ildsjæle fra Demensfællesskabet Lillebælt Fredericia, fordi de bruger deres fritid på at skabe et helt særligt rum for mennesker med demens og deres pårørende.

Uddeling af posterpris
Igen i år afspejlede posterudstillingen, at der er vigtige projekter i gang landet over.
Årets posterpris gik til demenskonsulent Mette Friis og program- og projektleder Mette Foldager fra Odense Universitetshospital for deres poster Demensværktøjskassen – sansestimulation til patienter med demens på sygehus.
Projektet sætter fokus på, hvordan man kan øge personalets viden om og brug af sansestimulation til mennesker med demens, der er indlagt på sygehuset. Projektet giver konkrete redskaber til at skabe tryghed, aktiviteter og trivsel under en indlæggelse.

Tak til alle jer, der besøgte vores stand
Tak for en overvældende interesse for vores stand og de materialer, vi havde med. Tak for de gode samtaler om blandt andet e-læringskurset ABC Demens - ny i demensplejen, som mange af jer var interesserede i, samt de nye anbefalinger til opsporing og håndtering af fysiske helbredsproblemer hos mennesker med demens.
I tog også rigtig godt imod vores nye hjemmeside til ABC Demens e-læringskurserne og de undervisningsmaterialer, der kan bruges i relation til nogle af kurserne.
Også tak til alle jer, der udfyldte postkort og gav jeres mening til kende i forhold til, hvad vi skal være opmærksomme på i forandringstider. Der blev trukket lod blandt besvarelserne om en flot gavekurv med alt, hvad hjertet kan begære af fagstof på demensområdet, herunder et gavekort til et valgfrit kursus. Tillykke til den heldige vinder, Anne Grete Pilgaard, leder i Assens Kommune.

På gensyn til DemensDagene 2026
Vi glæder os til at se jer igen til næste år, når vi afholder DemensDagene den 7.-8. maj i Odeon i Odense.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for fagpersoner og få besked, når vi åbner for tilmeldinger til DemensDagene 2026.
Kontakt
Hvis du har spørgsmål til tilmelding, betaling og kommerciel udstilling, så kontakt kursus- og konferencesekretær Eva Havskjær på eva.havskjaer@regionh.dk eller tlf. 3545 6922.
Følg med i vores nyhedsbrev eller via LinkedIn og Facebook.
Konferencen arrangeres af Nationalt Videnscenter for Demens.