Hverdagsliv og livshistorie

Oplever du og dine medarbejdere eller kollegaer, at I har udfordringer med at indarbejde viden om livshistorie i daglige gøremål og aktiviteter hos borgere med demens?

Forskning viser, at et aktivt arbejde med livshistorier sammen med mennesker med demens er med til at understøtte kvaliteten af den personcentrerede omsorg og relationen mellem omsorgsgiveren og personen med demens.

Hvis det at arbejde med livshistorie skal give mening, må det ikke være et afgrænset projekt, der udføres én gang for hver borger. Det skal derimod være en del af den enkeltes hverdagsliv og personalets nøgle til at skabe meningsfulde aktiviteter og trivsel for personen med demens.

På kurset, der afholdes over to dage med en splitperiode imellem, får deltageren viden om, hvordan man kan formidle og dele viden om borgerens liv og inddrage livshistorien i borgerens hverdag. Første kursusdag sætter fokus på sammenhængen mellem en personcentreret omsorg og livshistorier samt samarbejdet med borger og pårørende.

I perioden mellem kursusdagene udfører deltagerne en mindre opgave. På anden kursusdag er der fokus på, hvordan viden om borgerens livshistorie kan implementeres for at skabe et hjemligt hverdagsliv med omsorg, nærhed og meningsfulde gøremål. Der udarbejdes også forslag til handleplaner med henblik på at øge trivslen for personen med demens.

Målgruppe

Medarbejdere, der arbejder i aktivitetscentre, dagtilbud eller plejehjem i kommunalt regi.

Hvad får I ud af dette kursus?

  • I kan med udgangspunkt i en personcentreret omsorg forstå betydningen af at anvende livshistorier i praksis.
  • I får forståelse for og kompetencer til at anvende livshistorien i praksis med henblik på at skabe større trivsel for personen med demens.
  • I får mulighed for at drøfte og få en fælles forståelse for, hvordan I anvender livshistorien
  • I kan anvende viden fra livshistorien til konkrete handleplaner i samarbejde med borger og pårørende.
  • I får en fælles forståelsesramme for livshistoriens betydning på jeres arbejdsplads.

Deltagerantal

Der kan max. være 28 på holdet.

Undervisere

Uddannelseskonsulenter fra Nationalt Videnscenter for Demens.

Kursusform

Kurset tilrettelægges som et to-dages-kursus med splitperiode mellem dag 1 og 2.

Kontakt

Ønsker du information om kurset, beregning af pris m.m., er du velkommen til at kontakte os på mail: vide@regionh.dk eller tlf. 3545 6922.

KURSUSBESKRIVELSE
Hverdagsliv og livshistorie
Senest opdateret: