Demensugen sætter fokus på et demensvenligt Danmark

Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark står hvert år i uge 19 bag 'Demensugen' med aktiviteter på tværs af landet. I år er der fokus på kultur og fritid for mennesker med demens.
Demenssymbolet Håndsrækningen, som Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark står bag
Demenssymbolet Håndsrækningen, som Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark står bag.

For at gøre Danmark mere demensvenligt laver Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark hvert år en fælles indsats sammen med fagpersoner, kommuner, organisationer, virksomheder og frivillige, der munder ud i en række oplysningsaktiviteter og events.

En del af indsatsen handler om at udbrede kendskabet til demenssymbolet Håndsrækningen, som folkebevægelsen også står bag. Demenssymbolet viser to hænder, der strækker sig mod hinanden. Symbolet kan bæres af mennesker med demens for at vise, at de kan have behov for hjælp eller særlige hensyn.

Til årets Demensuge er der fokus på kultur og fritid, fordi mange mennesker, der får en demensdiagnose, trækker sig fra sociale aktiviteter og fritidsliv.

I Nationalt Videnscenter for Demens er vi glade for, at demens på denne måde sættes på dagsordenen i uge 19. Ugens fokus på kultur og fritid er vigtigt, da det er afgørende for mennesker med demens, at de støttes til at holde sig i gang med fritids- og kulturaktiviteter for at bevare livskvaliteten og et højt funktionsniveau i så lang tid som muligt.

Leder af Nationalt Videnscenter for Demens, Gunhild Waldemar

Bag Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark står Dansk Sygeplejeråd, Ældre Sagen, Faglige Seniorer, Alzheimerforeningen, Demenskoordinatorerne i Danmark, Pårørende i Danmark, Danske Professionshøjskoler, Ergoterapeutforeningen, Socialpædagogerne og FOA.

Læs mere om demensvenligt samfund her.